Vélemény - Kína közelebb van, mint gondolnánk

2014.12.31.

"A kínai elnyomás utat tör magának Európába“ – Kína és a közép-kelet-európai országok csúcstalálkozóján Szerbiában fogva tartott Fálun Gong gyakorlók beszámolója.

"A Szerbiában történtek kitűnően jelképezik a módszert, ahogy Kína megpróbálja kiterjeszteni elnyomó politikáját a külföldi országokban. Mindannyian az élet különböző területeiről jövünk, egy közös kapocs van – Fálun Dáfát gyakorlunk. És ez az, amiért bebörtönöztek bennünket Szerbiában."-A fenti mondatok a Bulgáriában élő orosz újságírótól, Sergey Ponomarevtől hangzottak el 2014.december 18-án a Szófiában tartott sajtótájékoztatón.

Ponomarev egy volt a tizenegy Fálun Gong gyakorló közül, akik Belgrádba mentek, hogy felhívják a figyelmet a Fálun Gong üldözésére Kínában, miközben december 16-17-én a kínai miniszterelnök részt vett a Kína és a közép-kelet-európai országok csúcstalálkozóján.
Mindegyik emberi jogi aktivistát őrizetbe vették és elszállították Belgrádból. A csúcstalálkozó után toloncolták vissza őket hazájukba, Bulgáriába, Szlovákiába és Finnországba.

A sajtótájékoztatón elmondták, a kommunista Kína nincs olyan messze, mint ahogy sokan gondolják. Az emberi jogok súlyos elnyomása, amit a kínai kommunista párt visz véghez, kárt okoz Kína határain túl is.


Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/galaxycentrum/old.galaxycentrum.com/subpages/tema.php on line 25
Galaxy NETWORK
hirdetés