Vélemény - A plasztikai sebész asszisztense

2013.08.02.

A szomorú eset, ahol a dilettantizmus mellett a kapzsiság győzött…

Cikkemben valós esetet írok le. Azt gondolom, mindenkinek szüksége van arra, hogy kicsit tájékozódjon a plasztikai sebészetek csillogó-villogó világában, mielőtt úgy dönt, átváltoztatja magát. Fogadják meg tanácsomat, mielőtt valamelyik Szalon mellett döntenek, ne csak az „eladó” által photoshoppal is feljavított, rongyosra mutogatott képalbumaikat nézzék meg, kérjenek csak igazi referenciákat az orvosokról! Ne dőljenek be az akcióknak, ha egy Klinika erre kényszerül, ott minőségi munka nincsen.
Főképp, ha elolvassák ezt a szomorú esetet, ahol a dilettantizmus mellett a kapzsiság győzött…

Nagyon régóta ismertem már M. Magdikát, aki külföldre ment férjhez, majd mikor a Klinika nyitott itthon Budapesten is, hazajött népszerűsíteni azt. Mivel kint megtanult héberül, az orvosokkal is képes volt kommunikálni, némelyiket személyesen is ismerte. Ezért Ő volt a legtehetségesebb „eladó”. Havonta 6-700 ezer Ft-ot keresett nettóban, szép számú %-okat kapott az általa eladott műtétekből. Magdikával csak egy konzultáció került 25 ezer Ft-ba. Egészségügyi végzettséggel nem rendelkezik, gimnáziumi érettségije van csak. Számunkra ez életünk óriási döntése, azonban nekik csak egy árucikk vagyunk, akinek bármi áron eladni akarnak. Akikkel minél előbb végeznek komplikáció mentesen, majd szemtelenül hívogatják még ilyen-olyan akciós ajánlatokkal…
Mi joggal aggódunk, sikerül-e az altatás, elég ügyes-e az orvos, mennyire fog fájni, milyen hosszú lesz a gyógyulási folyamat. Arról nem is beszélve, hogy a plasztikai sebészi beavatkozások divatosak, és nagyon sokba kerülnek. Itt mi döntünk, ez nem mandula-, vagy vakbélműtét, ahol nem kérdés a beavatkozás. Egy-egy páciens a szépülésért az éves fizetését is képes ott hagyni. Senkit nem szeretnék lebeszélni, de fogadják meg tanácsomat, mielőtt egy Szalon mellett döntenek, ne csak az „eladó” által photoshop-pal feljavított, agyon mutogatott képeiket nézzék meg, kérjenek csak igazi referenciákat!
Történt tehát egyszer, hogy egy pécsi Fiatalember elálló fülekkel, és nyúlszájjal született. Egész életében kisebbségi érzésekkel küszködött, csúfolták. Az egyetem elvégzése után azonban végre megtalálta Őt is az igaz szerelem. Csodálatos kapcsolata volt, barátnője imádta, nyilván, úgy, ahogy van. A Fiú születésnapja Húsvét környékére esett, a kislány úgy döntött, meglepi a párját egy szépítő műtéttel, annak ellenére, hogy Ő úgy szerette, úgy imádta, ahogy még senkit.
Bankkölcsönt vett fel a Lány, szüleitől is kikönyörögte a kezességet, és nagyon nehezen rábeszélte a Fiút a műtétre. A Srác nehezen ment bele. Azonban erős szerelmük és a Lány nagylelkűsége meggyőzte, hogy érdemes belevágni, csak jó születhet az akkor már közös döntésből.
Szerencsétlenségükre Magdikához kerültek, aki tudta, hogy az orvosok már hazautaztak a saját vallásuk szerinti Húsvétot otthon ünnepelni, és a plasztikai sebészek száma így megcsappant a Klinikán, akiknek kiárulhatta volna a műtétet. Semmi más nem motiválta, mint hogy az összesen 600 ezer Ft-os műtétből mennyi jut majd neki. Fel is hívta Dr. T. T. Tamás sebészt, aki rögtön mondta, hogy Ő nyilván tanulta az egyetemen a fülkorrekciós műtéteket, de inkább mellnagyobbításban gyakorlott, az az Ő „szakterülete” igazán. Magdika azonban nagyon durván erőszakos fajta, és rá tudta beszélni még a lelkiismeretes sebészt is a műtét elvégzésére.
Megtörtént a beavatkozás, a Srác haza is mehetett a kötésekkel a fején Pécsre. Két-három nappal az operáció után azonban iszonyatos fájdalmai keletkeztek, hívta is Magdikát telefonon, azonban a nő csak azt hajtogatta, ez természetes, és szedje csak a fájdalomcsillapítókat, egy hét múlva pedig várják varratszedésre.
Megjelent a Klinikán Húsvét után, és nem fogják elhinni, de a Fiú fülcimpája, mint a csecsemők köldökcsonkja, egyszerűen leszáradt. Annyira erős volt a varrat, hogy a szabad véráramlást megakadályozta. Ezért érezte az iszonyatos fájdalmat, ami enyhült később, mert a fülcimpán nincsenek idegek. A Srác, mikor meglátta, elájult, a Lány zokogott. A fájdalom, amit éreztek, semmihez nem volt fogható.
V. Veronika, a Klinika magyarországi vezetője, kizárta a médiát, mentette, ami csak a Szalon számára jogilag menthető lehet. Az eset emberi oldala Őt se izgatta, csak a gyors tűzoltás.
Összeült nagyon gyorsan az orvosi csapat, és újra műtötték a Fiút, most már természetesen ingyenesen, a Dr. Úr tényleg lelkiismeretesen mindent megtett a pécsi Fiúért, valamilyen lézeres szőrtelenítést, és egyéb szépítő műtéteket is elvégzett a Fiún ingyen, az altatási költségeket is átvállalta.
Magdikát pedig megbízták, fuvarozza a párt, bárhová mennek még vizsgálatra. A nőt még akkor sem a kapzsisága ejtette szégyenbe, nem lelkiismeretével küzdött, hanem magából kikelve hajtogatta telefonban, hogy amíg a pórul járt beteggel foglalkozik, nem tud műtéteket eladni. Fültanúja voltam a beszélgetésnek, melyet I. Ibolya kolléganőjével folytatott, és együtt szidták
V. Verát, mely szerint, Ő nem taxis. Azt hittem, elhányom magam… Undorodtam tőle, az embertelenségétől, a gonoszságától, attól, hogy a legkisebb mértékben se rázta meg a Fiú, és a Lány esete, akik miatta pórul jártak. Teljesen megszűntettem vele azonnal minden nemű kapcsolatot, gondolni is rossz rá, szégyellem, hogy ismertem.
Pécs városával kapcsolatban, még egy kis érdekesség, az egyik ott dolgozó plasztikai sebész ott tartotta egy magyar lánnyal az esküvőjét, nagyon megadták a módját a kézfogónak. Az összes kollégának a nívós hotelekben kifizették a szállást. Mindenkinek kis Zsolnay kávéscsészéket csomagoltak hófehér tüllbe, szalagokba emlékül, azonban a vacsora alatt Magdi ezeket összeszedte, hogy komplett 6 személyes emléktárggyal térhessen haza Budapestre.
Gondoljanak csak bele, hallottak-e valaha plasztikai sebészeti műhiba perről itthon? Nap, mint nap beszámol valamilyen más orvosi vétségről a média, de Önök talán elhiszik, hogy a plasztikáról mindenki elégedetten távozik? Vajon hol vannak azok a „rosszul sikerült” képek, azokat miért nem mutogatják agyon használt mappájukba fűzve ezek a szívtelen , (tisztelet a kivételnek) egyszerű bolti eladók?

Legfrissebb információim szerint sokan Ukrajnába járnak régóta ki a szépészeti műtéteket elvégeztetni, mert fele annyiba kerül, és az orvosi csapat is professzionális. Azért kérem, legyenek épp olyan körültekintőek, mint a hazai szalonokkal szemben, hiszen külföldön a félelem érzetünk nagyobb, a biztonság érzetünk pedig kisebb...

Magdika talán már az esetre sem emlékszik. Emberségből elégtelent kapott. Hogy mit érez, ha tükörbe néz? Szerintem nem is érdekli. A jó Isten mentse meg Magukat tőle!
Kérem, szájhagyomány útján tájékozódjanak, mielőtt életük egy fontos lépésére szánják el magukat, mert az alma kívülről esztétikusan mosolygós, és gusztusosan piros, de belül sajnos rohadt lehet.
(Daragó Dóra)


Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/galaxycentrum/old.galaxycentrum.com/subpages/tema.php on line 25
Galaxy NETWORK
hirdetés