Turizmus, szabadidő - Small Size Napok

2015.01.28.

A legkisebbeknek szóló előadások fesztiválja a Kolibri Színházban.

A legkisebbeknek szóló előadásokat bemutató fesztivált rendez január 30. és február 1. között a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház. A Small Size Napokon a gyerekek, a szülők és a pedagógusok számára is kínálnak programot.

A Kolibri 2014-ben befejezett nemzetközi együttműködése, a Small Size, Big Citizens újabb négy évre lehetőséget kapott a folytatásra, ezúttal Small Size - Előadóművészet a legkisebbeknek elnevezéssel - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az együttműködés megteremti a lehetőségét annak, hogy 15 európai ország 17 színházával szövetségben folytatódjék a Kolibri Színház legkisebbek számára indított művészeti programja, és módot ad a január végi háromnapos színházi fesztivál megszervezésére. A Small Size Napok keretében olyan előadásokat fogadnak, amelyek a 1 és 5 év közötti gyerekeknek szólnak.
A fesztiválon szerepel a Napra nap című színpadi játék, a veszprémi Kabóca Bábszínház 1-3 éveseknek szóló előadása, valamint a kecskeméti Ciróka Bábszínház 4 éven aluliak számára készült Almafácska című produkciója. Látható lesz a Kolibri Színház előadásában a 2-5 éveseknek szóló Pont, pont, vesszőcske című darab, továbbá a Marék Veronika műveiből készült, Kippkopp gyerekei, valamint Kippkopp és Tipptopp című produkciók.
A fesztiválhoz kapcsolódóan Novák János rendező, a színház igazgatója workshopot tart a Kolibri Fészekben január 31-én szombaton 14 órakor, Zene a gyerekszínházban címmel. A műhelymunkára tanárok, szülők, óvodapedagógusok, nevelők jelentkezését várják. A részvétel ingyenes, regisztrálni a fanni.kolibri@gmail.com email címen lehet.
A legkisebbeknek szóló színházi előadásokban nem feltétlenül a hagyományos történetmesélés az elsődleges, nézőként és közreműködőként olyasfajta rituális színjáték résztvevői vagyunk, melyben a gyerekek és a felnőttek együtt csodálkoznak rá a világ színpadi újrateremtésére - idézi a közlemény Novák Jánost, a Kolibri Színház igazgatóját, aki 2003-ban, Magyarországon elsőként karolta fel a csecsemőszínházi kezdeményezést, és azóta négy saját csecsemőszínházi produkciót is bemutatott. Közülük a Toda, a Tekergő és a Pont, pont, vesszőcske még mindig műsoron van.
Az igazgató kiemelte: a legkisebbeknek szóló színház külföldön és Magyarországon is egyre népszerűbb, ezért egyre több kérdést vet fel az alkotókban az előadók felelősségéről, a művészi eszközök hatásának megértéséről, alkalmazásáról.
"A Small Size Napok újra lehetőséget teremt színházi alaphatások megfigyelésére, újrafogalmazására, egy olyan műfaj felfedezésére, ami felelősséggel párosulva művészileg szinte teljes szabadságot ad" - fogalmazott Novák János.


Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/galaxycentrum/old.galaxycentrum.com/subpages/tema.php on line 25
Galaxy NETWORK
hirdetés