Turizmus, szabadidő - Mendika

2014.12.01.

Karácsonyi koncertet tart december 5-én a megújult budapesti Mátyás-templomban a Ghymes zenekar Mendika címmel.

A Ghymes műsora a karácsonyi misztériumot mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül. Vendégként fellép Rudolf Péter és a Budapesti Ifjúsági Kórus, karnagy: Gerenday Ágnes - szerepel a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
A 31 éve alakult Ghymes az est során a 2007-ben megjelent Mendika című karácsonyi albumon hallható dalokról fog játszani. A turné további állomásai: december 6. Debrecen, 11. Mosonmagyaróvár, 12. Szolnok, 13. Törökbálint, 14. Polgárdi, 20. Törökszentmiklós, 21. Somorja, 23. Veszprém.
A Kossuth-díjjal elismert felvidéki Szarka fivérek által vezetett Ghymes zenekar eddigi három évtizedes működése alatt 18 albumot jelentetett meg, ezek közül tíz platina, öt pedig aranylemez lett. A formáció 1983-ban alakult szlovákiai magyar zenészekből a Nyitrai Pedagógiai Főiskolán és kezdetben autentikus népzenét játszott. A jellegzetes Ghymes-hangzás, amely a világzenei elemeket némi rockos ízzel vegyíti, a kilencvenes évek második felére alakult ki, azóta a zenekar óriási népszerűségre tett szert Magyarországon és a Kárpát-medencében.
A Ghymes dalainak meghatározója Szarka Tamás zenéje, irodalmi értékű szövegvilága, hegedűjátéka és éneke, ezt egészíti ki a gitáron játszó és szintén éneklő Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje.


Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/galaxycentrum/old.galaxycentrum.com/subpages/tema.php on line 25
Galaxy NETWORK
hirdetés