Színes - Kristin Scott Thomas veszi át Helen Mirrentől a királynő szerepét

2014.12.28.

Kristin Scott Thomas veszi át Helen Mirrentől II. Erzsébet szerepét a The Audience (Az audiencia) című darabban a brit fővárosban, ahol áprilistól játsszák ismét a királynő és a miniszterelnökei közötti találkozókról szóló művet.

Helen Mirren sem köszön el a szereptől, februártól a New York-i Broadwayn alakítja majd II. Erzsébetet, akinek megformálásáért néhány éve elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat, tavaly pedig Az audiencia révén a Laurence Olivier színházi díjat.
Érdekesség, hogy az Atlanti-óceán mindkét partján Stephen Daldry állítja színpadra a művet. "Két királynőnk lesz" - idézték londoni színházi portálok a rendezőt abból az alkalomból, hogy megkezdődött az Apollo Színházban a jegyárusítás. A Daily Mail című brit tömeglap szerint a királynő és eddigi 12 miniszterelnöke közötti találkozók fiktív történetét bemutató darabot "újragondolják" amiatt, hogy Kristin Scott Thomas veszi át a szerepet.
"Rendkívüli színésznő, lenyűgöző a kisugárzása, mágnesként vonzza az embereket. Teljesen más szemszögből ábrázolja majd őfelségét" - mondta Daldry a lapnak, hozzátéve, hogy ha a színésznő nem vállalta volna el a darabot, akkor nem állítanák újra színpadra Londonban.
"Azok, akiknek tetszett Helen Mirren, örülni fognak, hogy korunk egy másik nagy színésznőjével is láthatják" a művet - vélekedett a rendező. "Oly sokáig kötődött Helenhez a királynő szerepe, és briliáns benne. Kristinnel azonban újragondoljuk a művet" - mondta.
Az audiencia eredetileg a Gielgud Színházban futott Londonban 2013 márciusa és júniusa között. Helen Mirren 2015. február 17-én mutatkozik be a szerepben New Yorkban, ahol június 28-ig lesz látható.


Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/galaxycentrum/old.galaxycentrum.com/subpages/tema.php on line 25
Galaxy NETWORK
hirdetés