Sport - Jól védekezett a Veszprém és a Szeged

2015.02.23.

Az MKB-MVM Veszprém a harmadik, a MOL-Pick Szeged pedig az ötödik legkevesebb gólt kapta a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 24 csapata közül a vasárnap zárult csoportkörben.

Az európai szövetség hétfőn közzétett statisztikája szerint az RK Zagreb büszkélkedhet a legjobb védelemmel, 248 gólt kapott tíz forduló alatt, míg a Veszprém 262-t, a Szeged pedig 264-et.
A legeredményesebb a Barcelona volt 338 találattal. A Veszprém kereken 300-ig jutott, akárcsak a csoportjában utolsó, nyeretlen orosz Csehovszkije Medvegyi, amellyel együtt a hetedik helyet foglalja el. A Szeged a 16. ezen a listán 276-tal.
A legtöbb pontot, a maximális 20-at a lengyel Kielce - a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Talant Dujshebaevnek a csapata - gyűjtötte. A Veszprém 18-cal a második, holtversenyben a Kiellel. Most fordult elő harmadszor, hogy egy csapat a tízfordulós csoportkört százszázalékosan zárta: a Kielcének már a 2012/13-as kiírásban is sikerült ez a bravúr, akárcsak a 2009/10-es idényben Ciudad Realnak.
A Csehovszkije Medvegyinek ezzel szemben csak egy pontra futotta erejéből, azaz győzelem nélkül fejezte be ezt a szakaszt. A svájci Schaffhausen viszont a Medvegyihez hasonlóan úgy lett csoportutolsó, azaz hatodik, hogy hat pontja is volt a szegedi érdekeltségű csoportban. A dán Aalborgnak elegendő volt hét pont, hogy nyolcaddöntős legyen, igaz, a bosnyák Boszna Szarajevo a 2009/10-es évadban öt ponttal is továbbjutott.
A legjobb gólkülönbsége - plusz 63-mal - a Kielnek volt, a Veszprém 38-cal a negyedik, a Szeged 12-vel kilencedik. A macedón Metalurg Szkopje mínusz 61-e a legrosszabb mutató.
A francia Dunkerque - Nagy Kornél klubja - és a spanyol La Rioja BL-újoncként egyből a nyolcaddöntőbe jutott.
A 16 között a németek és a franciák három-három együttessel érdekeltek, míg tavaly még négy német és egyetlen francia gárda maradt állva erre a szakaszra.
A 2009/10-es évadtól - vagyis amikor bevezették a négyes döntőt - csupán három gárda, a Veszprém, a Kiel és a Barcelona szerepelt minden alkalommal a legjobb 16 között. A Bajnokok Ligájában a Barcelona 16 alkalommal került a 16 közé, a Veszprém és a Kiel 15-ször. A tavalyi nyolcaddöntősök közül 11-en - köztük a Veszprém - ismét továbbléptek csoportjukból.
A csoportkörben 120 mérkőzést rendeztek, 69 hazai, 42 idegenbeli siker született és volt kilenc döntetlen, utóbbiból az Aalborgra jutott három is. Összesen 6819 gól esett, ami 56,8-as átlagnak felel meg.
A legnagyobb különbség a Kiel-Metalurg mérkőzésen alakult ki, amelyen a németek 35-16-ra nyertek. Az első félidőben a szkopjeiek csak háromszor volt eredményesek, ami BL-csúcs. A Veszprém vasárnap 34-20-ra diadalmaskodott Montpellier-ben, a 14 találatnyi differencia a harmadik legnagyobb volt. A legtöbb gól a Csehov-Vardar Szkopje összecsapáson esett, 73 (34-39). A Veszprémnek a Csehov elleni mindkét mérkőzésén 69 találat született, akárcsak a Kielce-Szeged találkozón. Ez a három meccs az összesített rangsorban az ötödik "legtermékenyebb" volt.
A legkevesebbszer, 36-szor a Zagreb-Metalurg mérkőzésen rezdült a háló, a Szeged-Dunkerque összecsapáson 43-szor (4. a rangsorban), a Celje-Veszprém találkozón pedig 45-ször (7.)
A góllövőlistát a barcelonai Kiril Lazarov vezeti 76 találattal. A veszprémi Momir Ilic 67-tel a harmadik, a szegedi Balogh Zsolt 56-tal a tizenegyedik.
A legtöbb néző - 13 ezer - a Zagreb-PSG meccset látta a helyszínen. Az élmezőnyben (9. hely) van még 7270 nézővel a Rhein-Neckar Löwen - Veszprém meccs is.
A nyolcaddöntő sorsolását kedden tartják Bécsben. A veszprémiek a címvédő Flensburg-Handewitt, a spanyol La Rioja vagy az Aalborg csapatával kerülhetnek össze. A szegediek a horvát RK Zagrebbel, a lengyel Wisla Plockkal vagy a Rhein-Neckar Löwennel találkozhatnak.


Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/galaxycentrum/old.galaxycentrum.com/subpages/tema.php on line 25
Galaxy NETWORK
hirdetés