Sport - Megvan az Eger második győzelme

2015.01.28.

Megszerezte második győzelmét az Eger a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtábláján: a magyar csapat szerda este a görög Olympiakoszt verte egy góllal a Bitskey-uszodában.

Eredmény, BL-főtábla, A csoport, 4. játéknap: ZF-Eger - Olympiakosz (görög) 10-9 (4-3, 3-2, 3-2, 0-2), 
a magyar együttes góldobói: Hosnyánszky 3, Bedő 2, Hárai, Erdélyi, Cuckovic, Vapenski, Biros 1-1.

Az Eger a nyitókörben 7-7-es döntetlent játszott a címvédő CNA Barcelonetával, majd hazai medencében nagyon - 12-4-re - kikapott az olasz Pro Reccótól. Két héttel ezelőtt viszont bravúros, 7-3-as győzelmet aratott az olasz Brescia vendégeként.
Magyar szempontból jól indult a meccs: már az első támadás végén vezetést szerzett a világbajnok Hárai Balázs, majd centertársa, a szintén vb-aranyérmes Bedő Krisztián módosított 2-1-re. Az első szünetig hasonlóan alakult a mérkőzést: görög egyenlítésre magyar gól volt a válasz, így lett Erdélyi Balázs, majd Hosnyánszky Norbert egyformán távoli találatával 4-3.
Hosnyánszky a folytatásban is remekelt, a montenegrói légiós, Uros Cuckovic után előbb messziről bombázott a kapuba, majd büntetőből alakította 7-4-re az állást. A nagyszünetre közelebb zárkóztak a görögök (7-5).
Bedő centergólja vezette fel a harmadik negyedet, ötméteresből szépített az Olympiakosz (8-6). A szerb Boris Vapenski (9-6), majd Biros Péter állította vissza a háromgólos különbséget (10-7).
Görög találattal rajtolt a befejező játékrész, sőt emberelőnyből még közelebb kerültek (10-9), miközben a hazai akciók befejezése nem sikerült, de egyenlíteni már nem tudott a vendégegyüttes.
Az Eger sikerével feljött a második helyre a Pro Recco mögé.
A magyar bajnokcsapat február 11-én, az ötödik fordulóban a szerb Radnicki Kragujevac vendége lesz.


Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/galaxycentrum/old.galaxycentrum.com/subpages/tema.php on line 25
Galaxy NETWORK
hirdetés