Pénzvilág & karrier - Nőtt a bérautók iránti kereslet

2015.02.19.

Nőtt a bérautók iránti kereslet Magyarországon mind a cégek, mind a magánbérlők részéről, főleg a komplexebb szolgáltatások iránt nagyobb az igény az Avis Autókölcsönző szerint.

Az Avis árbevétele 11 százalékkal, 1,35 milliárd forintra nőtt tavaly. A társaság éves szinten 4-5 százalékos növekedéssel számol az idén - tájékoztatták az MTI-t csütörtökön.
A közlemény szerint vállalati oldalról is nőtt a bérautók iránti igény, miután a gazdaságban tapasztalható pozitív változások hatására egyes cégek bővültek, nőtt a bevételük és olyan szolgáltatásokra is költenek, mint az autókölcsönzés. Emellett tavaly több külföldi érkezett repülővel Magyarországra, így a vállalati mellett a magánbérletek is növekedtek.
Az Avis ügyfeleinek 80 százaléka céges, a magánbérletek aránya 20 százalék. Tavaly mintegy 11 százalékkal több szerződést kötöttek, mint a megelőző évben.
A piaci igényekre reagálva vidéken négy új irodával bővítik hálózatukat hétfőn - idézi a közlemény Haraszti Gézát, az Avis Autókölcsönző magyarországi vezetőjét.
Az Avis Autókölcsönző 1969 óta van jelen Magyarországon, országos hálózata a négy újjal együtt összesen 16 irodából áll. Gépjárműparkjukban több mint 350 személyautó van, 15 márka modelljei. A 9 fős minibuszokat is kínáló flotta átlagéletkora hat hónap.
Az Avis piaci részesedése Magyarországon 8 százalék, ezzel a negyedik legnagyobb autókölcsönző - közölték.
Tavaly egy átlagos bérlet 5,8 nap volt, ez 4 százalékos növekedés az előző év átlagához képest. A bérlők 40 százaléka kompakt méretű autót keres.
A cég az eseti, középtávú és tartós bérleti igények kiszolgálása mellett hazai központú nemzetközi foglalást, valamint Avis hitelkártya-szolgáltatást nyújt. Az Avis Autókölcsönző, az Avis Lease és az Avis Budget Group Business Support Centre összesen több mint 800 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon.
Az Avis a világ 165 országában 5200 autókölcsönzővel van jelen. Az Avis tulajdonosa az Avis Budget Group, Inc., amely a márkanevet világszerte működteti, és licencszerződéssel használatba adja.


Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/galaxycentrum/old.galaxycentrum.com/subpages/tema.php on line 25
Galaxy NETWORK
hirdetés