Pénzvilág & karrier - Razziát tartottak az HSBC svájci leánybankjánál

2015.02.18.

A svájci ügyészség szerdán razziát tartott a nagy-britanniai HSBC bank leánybankjának genfi fiókjánál egy pénzmosáshoz kapcsolódó vizsgálat részeként.

Olivier Jornot genfi főügyész és Yves Bertossa államügyész irányítja a kutatást az ügyészség közleménye szerint. Az ügyészség pénzmosási ügyben vizsgálódik a banknál.
Az ügyészség állítása szerint az HSBC svájci privátbanki üzletágáról a "közelmúltban nyilvánosságra került információk" is szerepet játszottak a szerdai razzia megtartásában.
Február elején az HSBC elismerte, hogy rendellenességek voltak svájci leánybankjánál a 2005-től 2007-ig tartó időszakban, miután több sajtóorgánumban is adócsalás támogatásával gyanúsították meg a bankot.
Az HSBC svájci szóvivőjének szerdai tájékoztatása szerint a bank együttműködik a svájci hatóságokkal.
A nagy-britanniai BBC szerint az HSBC ellen az Egyesült Államokban, Franciaországban, Belgiumban és Argentínában folytatnak bűnügyi eljárást, de Nagy-Britanniában nem.


Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/galaxycentrum/old.galaxycentrum.com/subpages/tema.php on line 25
Galaxy NETWORK
hirdetés