Pénzvilág & karrier - Mégsem a CBA a legrosszabb fizető?

2015.02.12.

A CBA szerint valótlan adatok jelentek meg a sajtóban a társaság munkavállalóinak béréről, ezért a kereskedelmi lánc, jó hírnevének megsértése miatt bírósági eljárást kezdeményez - közölte a CBA Kereskedelmi Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A Figyelő című hetilapban csütörtökön megjelent cikk szerint a CBA 134 ezer forint bruttó fizetést adott alkalmazottainak 2013-ban, ezzel a CBA juttatta a legkevesebb bért munkavállalóinak nyolc élelmiszer-kereskedelmi üzletlánc közül.
A CBA az MTI-vel azt közölte, hogy megalapozatlannak tartja a cikk megállapításait, mivel az annak alapját képező vizsgálat módszertanilag a legalapvetőbb szakmai elvárásoknak sem felel meg, így a megállapításai teljes mértékben megalapozatlanok, ellenőrizhetetlenek, és ebből adódóan téves következtetések levonására alkalmasak a cég szerint.
A vizsgálat nem terjed ki teljes körűen a CBA hálózatához tartozó valamennyi vállalkozás elemzésére, illetve arra sincs tekintettel, hogy az egyes élelmiszer-kereskedelmi láncoknál milyen a megoszlása például a fizikai és szellemi dolgozóknak, illetve hány részmunkaidős és nyugdíjas korú munkavállalót foglalkoztatnak - írta a CBA.
A vizsgálat továbbá több nagy piaci szereplőt is kihagyott az elemzésből, így ebben a vonatkozásban sem tekinthető teljes körűnek - közölte a CBA.


Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/galaxycentrum/old.galaxycentrum.com/subpages/tema.php on line 25
Galaxy NETWORK
hirdetés