Kék hírek - Vádat emeltek a Lamborghinivel száguldozó férfi ellen

2015.02.03.

Letöltendő börtönbüntetés kiszabását kezdeményezte a Kaposvári Járási Ügyészség az M7-esen Lamborghinivel száguldozó férfi ellen - közölte a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A férfi ellen súlyos egészségromlást okozó közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat az ügyészség.
A közlemény szerint a vádlott tavaly szeptember 5-én egy ismerősétől kölcsönkapott Lamborghini Huracán típusú sportautóval okozott balesetet az M7-es autópálya szegerdői szakaszán, miután a nagy sebességgel - óránként mintegy 307 kilométerrel - száguldó autó felett elveszítette uralmát.
A vádlott az autóval előbb a baloldali szalagkorlátnak, majd egy hídperemnek ütközött, áttért a külső forgalmi sávba, ahol ismét a szalagkorlátnak ütközött, majd a vízelvezető árokba csapódott. A felborult autó kigyulladt, ám a sofőr még ezt megelőzően kihúzta az autóból az utasát.
A férfi és a barátja a fővárosból Székesfehérvárra tartott. Azzal a szándékkal hajtottak fel a sztrádára, hogy kipróbálják az autót. A férfi mellett ülő barátja mobiltelefonjával videózott, felvette a kilométerórát is.
A vádlott az M7-es autópályán a megengedett haladási sebességnél öt alkalommal is kétszer nagyobb sebességgel közlekedett - egy alkalommal meghaladta a 320 kilométer/órát - és eközben többször közvetlen balesetveszélyes helyzet is kialakult.
Az autóban ülő utasnak súlyos, hónapok alatt gyógyuló sérülései keletkeztek, melyekből súlyos egészségromlás maradt hátra.
A Kaposvári Járási Ügyészség a börtönben végrehajtandó szabadságvesztés mellett indítványozta azt is, hogy a bíróság a vádlottat tiltsa el a járművezetéstől.


Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/galaxycentrum/old.galaxycentrum.com/subpages/tema.php on line 25
Galaxy NETWORK
hirdetés